Małe przyjemności- dużo zabawy, mnóstwo radości.

Kwietniowe warsztaty kulinarne dla uczestników projektu „Rodzinna Przystań” upływały w słodkiej i kolorowej atmosferze „małych form cukierniczych”.

Uczestnicy pod okiem fachowca przygotowywali, pyszne bezy, tartaletki oraz babeczki, wypełnione owocowymi musami z mango i malin, a także słonego karmelu, kremu z bitej śmietany i mascarpone.
Wisienką na torcie były pięknie indywidualne wykończenia przygotowanych słodkości, na których znalazły się świeże owoce, płatki hibiskusa, kolorowe cukrowe posypki oraz złote płatki.
Wsparcie prowadzone w ramach Działania 4. Animacje dla rodzin z dziećmi; część C w projekcie realizowanym w partnerstwie z Gminą Lewin Brzeski, której realizatorem jest Miejsko-Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w Lewinie Brzeskim. Projekt dofinansowany jest ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego w ramach Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Opolskiego na lata 2014-2020, Działanie 08.01 Dostęp do wysokiej jakości usług zdrowotnych i społecznych.