„Manufaktura Różności” to kolejna inicjatywa łącząca pokolenia realizowana przez naszą organizację tym razem w partnerstwie z Gminą Niemodlin.
Częściowo również zajęcia odbywają się w gminie Paczków, stąd kontynuujemy współpracę z Ośrodkiem Kultury i Rekreacji w Paczkowie. Zadanie współfinansowane jest ze środków Ministerstwa Rodziny, Pracy i Polityki Społecznej w ramach Rządowego Programu Aktywności Społecznej Osób Starszych na lata 2014-2020.

W działania angażują się osoby w wieku emerytalnym wraz z młodszym pokoleniem dzieci/młodzieży z obu gmin spędzając wspólnie czas na zajęciach artystycznych-rękodzielniczych, bądź kulinarnych w ramach funkcjonujących pracowni.
Wspólne produkty – rękodzieło, czy też wypieki naszych gospodyń trafią jako podarunki do osób szczególnie osamotnionych, przebywających w placówkach opiekuńczo-leczniczych.
Więcej informacji w każdej miejscowości: Kamienica ( WDK), Grabin (remiza) gdzie realizowane są spotkania.
Tam Państwo również zdobędą aktualny grafik i mogą spotkać się z prowadzącymi.
Zapraszamy do skorzystania.

Plakat A2_1 okir (1)